تبلیغات
رویش سبز افغانستان - پرورش قارچ دکمه ای
 
رویش سبز افغانستان
اندیشه ی سبز ، رویش سبز ، افغانستان سبز
جمعه 6 شهریور 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

بسمه تعالی

گروه رویش سبز افغانستان
تقدیم میکند ...

 

آموزش گام به گام پرورش قارچ دکمه ای

در اینجا، ما به شما و همه علاقه مندان در زمینه پرورش قارچ دکمه ای اطلاعات مفید و ارزنده ای ارایه خواهیم کرد که این اطلاعات حاصل تجربیات و عملیاتی ست که در این رابطه صورت گرفته است.

 

بطور کلی می توان عملیات سالن داری و پرورش قارچ دکمه ای را در مراحل زیر تقسیم بندی نمود که یک یه یک بشرح آن خواهیم پرداخت:

 

1)     آماده سازی سالن:

قفسه بندی، پوشش و عایق بندی مناسب برای دیوار و سقف ، مجهز کردن سالن به ابزار و لوازم، نصب تجهیزات سرمایشی و گرمایشی

2)     ضد عفونی:

عملیات ضد عفونی کردن سالن

3)     چیدن بلوکه های کمپوست:

کنترل دمای سالن و حفظ دمای 25 درجه سانتیگراد در کمپوست

4)     تسطیح کمپوست:

باز کردن پوشش بلوکه ها، تسطیح و تخته کوبی، کشیدن پوشش مناسب روی کمپوست ها و کماکان حفظ دمای 25 درجه سانتی گراد در کمپوست

5)     خاکدهی:

این مرحله که 10 الی 12 روز پس از کشت انجام می شود ضخامت مناسب خاک پوششی به گونه ایست که باید بین 3 تا 4سانتی متر روی سطح کمپوست را بپوشاند. در این مرحله خاک استفاده شده باید رطوبت مناسب داشته باشد. دمای کمپوست ها نیز باید 25 درجه سانتی گراد و رطوبت محیط روی 85 الی 90 درصد حفظ شود. 

6)     رافلینگ:

 این مرحله حدود6 روز تا یک هفته پس از  عملیات خاک دهی انجام شود. سطح کمپوست ها باید تا حدودی سفید شده باشد (حدود 70 درصد کمپوست). در این عملیات خاک روی بستر مقداری خراش داده شده و مجددا مسطح می گردد. در این مرحله نیز دما 25 درجه سانتی گراد، رطوبت محیط 85 تا 90 درصد و میزان میزان co2 موجود در سالن 2000 تا 2500 ppm  می باشد.

7)     شوک دهی:

این مرحله 3 روز تا یک هفته بعد از عملیات رافلینگ انجام می شود. دراین مرحله با هوا دهی و جریان هوای تازه میزان co2 موجود در سالن را به 800 تا 1200 ppm می رسانیم و باید بتدریج و در طول 2 تا 3 روز دمای کمپوست را از 25 درجه سانتی گراد به 16 درجه سانتی گراد رساند و یکروز دمای سالن را در همین حالت نگه می داریم سپس در روز های بعد دمای کمپوست را روی 18 تا 19 درجه سانتی گراد ثابت می کنیم. پس از هوا دهی سالن باید هر روز چک شود و در صورت مشاهده خشکی خاک، باید آبیاری ملایمی انجام شود.

8)     برداشت محصول:

حدود 12 روز پس از هوادهی فلاش اول ظاهر می شود و پس از ان می توان 3 فلش هر کدام به فواصل یک هفته الی 10 روز، قارچ برداشت نمود.

9)     تخلیه کمپوست ها از سالن

در روزهای پایانی دوره پرورش قارچ که حدود 60 تا 70 روز می باشد بلوک های کمپوست را از سالن بیرون کرده و سپس سالن را ضد عفونی می کنیم.

 

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 9 دی 1394 04:41 ب.ظ
چرا اصلا عکسی نذاشتین از مراحل کار؟؟؟؟اینجوری برا کسی که تصوری از کار نداره فهم مطالب سخت میشه.....(مثلا من)
آمنه واعظیسلام اقای رضایی .اندکی صبر حتما عکس خواهیم گذاشت
جمعه 29 آبان 1394 07:23 ب.ظ
خیلی خوب و مفید بود ممنون
دوشنبه 18 آبان 1394 03:23 ب.ظ
بسیارعالیه .خداقوت ...
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :