تبلیغات
رویش سبز افغانستان - بنا به در خواست دوستان مراحل پرورش قارچ دکمه ای را توضیح خواهم داد که به شرح زیر خواهد بود
 
رویش سبز افغانستان
اندیشه ی سبز ، رویش سبز ، افغانستان سبز

گام اول

آماده سازی سالن:

برای تامین و ایجاد شرایط محیطی مناسب برای پرورش قارچ، شما مستلزم استفاده از تجهیزاتی هستید که این امکان و قابلیت را برایتان به ارمغان بیاورد.

این تجهیزات عبارتند از :

قفسه بندی:

در سالن های صنعتی و نیمه صنعتی استفاده از قفسه بندی، که برای قرار دادن کمپوست روی آن می باشد  امری حتمی ست که علاوه بر استفاده بهینه از سطح و فضا؛ بعنوان بهترین روش بهداشتی در پرورش قارچ نیز می باشد.

درقفسه بندی از اتصال لوله های داربست بهم و یا جوشکاری قوطی های فلزی استفاده می شود.

بطور معمول قفسه ها بصورت چهار طبقه ای که فاصله هر طبقه با هم حدود 60 تا 70 سانتی متر است، می باشد

کولر آبی:

برای سرد کردن سالن، هوا دهی و شوک دهی مورد نیاز است که سایز آن بسته به مساحت سالن متفاوت می باشد.

کولر باید در بیرون از سالن نصب شود تا علاوه بر بازدهی بیشتر، هوای تازه را نیز به سالن هدایت نماید.

باد کولر نباید بطور مستقیم بر روی کمپوست ها برخورد کند زیرا باعث خشکی کمپوست و کلاهک قارچ می شود.

باد کولر را باید بوسیله کانالهای پلاستیکی به کف سالن هدایت کرد.

کولر گازی: برای پایین اوردن دمای سالن، در فصول گرم سال وجود این دستگاه الزامیست.

مه پاش یا رطوبت ساز:

وسیله ایست که آب را پودر در آورده و رطوبت مورد نیاز سالن را بصورت مه تامین می کند.

این دستگاه باید در محلی نصب شود که قطرات پودر شده آب مستقیما بروی کمپوست نریزد

بهتر است رطوبت ساز در بیرون از سالن نصب شود تا علاوه بر تامین رطوبت، هوای تازه را به سالن هدایت

هیتر، بخاری و یا هر نوع وسیله گرمایشی

برای کنترل دما در زمستان از بخاری و تجهیزات گرمایشی استفاده می شود.

استفاده از بخاری برای سالن های صنعتی توصیه نمی شود زیرا موجب کاهش اکسیژن و افزایش دی اکسد کربن می شود.

سالن قارچ شدیدا نسبت به کاهش اکسیژن و رطوبت حساس است.

هیتر ها که اکثرا بیرون از سالن کشت نصب می شوند برای این کار مناسب است زیرا علاوه بر گرما، اکسیژن نیز وارد سالن می کنند.

 دمپر و یا دریچه های خروج هوا

وسیله ایست با قابلیت عبور یکطرفه جریان هوا

صرفا برای خارج شدن هوای سالن بوده و از برگشت باد و جریانات خارجی جلوگیری می کند و قالبا در قسمت انتهای سالن و با ارتقاع نیم متر از کف نصب می شود.

 سیرکوله

بجهت چرخش هوا و جریان همرفتی در سالن  مورد استفاده قرار می گیرد.

دما سنج های میله ای

از این دما سنج برای اندازه گیری دمای داخل کمپوست استفاده می شود.

ماکزیمم مینیمم

این دما سنج دمای لحظه ب لحظه سالن و همچنین حداقل و حداکثر دمای محیط کشت را نیز نشان می دهد.

آبپاش یا سم پاش دستی

وسایلی که برای آبیاری و سم پاشی های سبک و دستی استفاده می شود.

الکتروپمپ ، شیلنگ آب و سر دوش حمام برای آبیاری

برای آبیاری مناسب کمپوست و شستشوی سالن بسیار ضرورت دارند.

 سموم و مواد ضد عفونی کننده

ضد عفونی کردن سالن برای پیشگیری از آفات و بیماری ها امر بسیار ضروری می باشد.

سموم و مواد ضد عفونی کننده بسیاری وجود دارد که باختصار چند تا را نام می بریم:

فرمالین، پرمنگنات، فرمالکس(برای ضد عفونی سالن)

کلر ( برای ضد عفونی لوازم و آبیاری)

کاربندازیم یا بنومیل (هر دو قارچ کش هستند و برای پیشگیری از آفات استفاده می شود).

چهار پایه، سطل یا سبد پلاستیکی، چاقو و قلمو، دستکش یک بار مصرف

از جمله وسایل متفرقه ایست که می توان با استفاده از آنها سرعت عملیات برداشت را بالا برد.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :