تبلیغات
رویش سبز افغانستان - گام ششم : شوکدهی
 
رویش سبز افغانستان
اندیشه ی سبز ، رویش سبز ، افغانستان سبز
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

درصورت رعابت دما و حفظ رطوبت کمپوست، روز 4 الی 5 بعد از عملیات رافلینگ، مجددا میسلیوم ها حدود 80 تا 90 درصد سطح کمپوست را می پوشاند.

در این زمان باید با تحریک میسلیوم ها، آن ها را تبدیل به محصول کرد. استفاده از شوک سرمایی باعث می شود تا میسلیوم به آن واکنش داده و فشرده و جمع می شود . کم کم ضخیم تر و سفید تر شده و اندام های باردهی را تشکیل خواهند داد.

زمان رسیدن به شوک دهی، سفره های یکبار مصرف را از روی بستر برمی داریم. تا قبل از شوک دهی نیازی به ورود اکسیژن و هوای تازه نبود اما از زمان شوک دهی تا پایان برداشت محصول نیاز به هوای تازه به دلیل نیاز قارچ به اکسیژن و خروج دی اکسید کربن حاصل از تنفس قارچ در سالن خواهیم داشت.

هوادهی مناسب در زمان شوک دهی و خروج دی اکسید کربن موجود در سالن، باعث تشکیل اندام های باردهی بیشتر در سالن خواهد شد.

بعد از برداشتن سفره یکبار مصرف و ورود هوای تازه به سالن، باید درجه حرارت سالن و در نتیجه درجه حرارت کمپوست را به مرور زمان و آهسته آهسته پائین آورد.

 طی 3 روز دمای سالن را انقدر پائین بیاورید که دمای محیط به 14 تا 15 و دمای کمپوست به حدود 16 تا 17 درجه برسد.

به یاد داشته باشید که پائین آوردن دما باید بصورت تدریجی باشد زیرا کم کردن دمای کمپوست با سرعت و یکباره موجب ایجاد گره های زیاد در بستر، قارچ های بی کیفیت بیشتر، مصرف انرژی کمپوست و در نتیجه باردهی کم در فلش های بعدی خواهد بود.

پس از رساندن دمای کمپوست به 16 تا 17 درجه، این دما را برای 24 ساعت و در کنار ورود هوای تازه به سالن حفظ کنید و بعد از ان دمای کمپوست را به مرور زمان و طی یک روز به 18 تا 19 درجه برسانید و تا پایان کار همین دما را حفظ کنید.

پائین اوردن دما برای تشکیل گره ها و ایجاد سرسنجاقی و بالا بردن دما برای افزایش سرعت رشد آنها می باشد، زیرا که ماندن در دمای شوک دهی باعث کندی رشد و هدر رفتن زمان مناسب باردهی و در نتیجه افزایش طول دوره خواهد شد

چند نکته:

 1-بعد از شوک دهی دما باید روی 18 تا 19 درجه و رطوبت را بین 85 تا 90 درصد حفظ کنید و هوادهی را مرتب انجام دهید.

2-در زمان تشکیل سرسنجاقی به هیچ وجه آبیاری نکنید زیرا باعث از بین رفتن اتصال آنها به میسلیوم ها، زرد شدن و در نهایت از بین رفتن آنها میشود.

3-تا زمان رسیدن سرسنجاقی ها به اندازه نخود یا فندق، با حفظ رطوبت محیط و استفاده از مه پاش بستر را از آبیاری بی نیاز کنید.

4-دقت کنید که مه پاش آب را بصورت مستقیم روی بستر نپاشد.

5-هوادهی سالن نیز با سرعت زیاد صورت نگیرد، چرا که گردش هوا با سرعت زیاد موجب خشکی بستر و زرد شدن سرسنجاقی ها و باعث پشت باز شدن قارچ ها می شود.

6-ممکن است قبل از رسیدن به فلش اول چند قارچ پیش فلش داشته باشید. قارچ هایی که بزرگتر شده اند را جمع کنید تا پشت باز نشوند.

6 تا 10 ساعت قبل از برداشت فلش یک آبیاری انجام دهید و بعد از آن دیگر آبیاری نکنید.

با حفظ دما، رطوبت کافی و هوادهی مناسب و همچنین رعایت بهداشت سالن، تا رسیدن به فلش اول مطمئنا مشکلی نخواهید داشت.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 08:12 ق.ظ
عالی بود
ممنون
آمنه واعظی خواهش میکنم نظر لطفتون هست و سپاسگزارم از وبلاگ ما دیدن فرمودین
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :