تبلیغات
رویش سبز افغانستان - مطالب اسفند 1394
 
رویش سبز افغانستان
اندیشه ی سبز ، رویش سبز ، افغانستان سبز
یکشنبه 23 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی


ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 23 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
از کلیه دوستان و علاقه مندان دعوت به عمل می آید






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

در صورت کنترل دما و رطوبت، تهویه مناسب و رعایت بهداشت سالن حدود یک هفته تا 10 روز بعد از شوک دهی شاهد فلش اول از محصول خود خواهید بود.

و پس از ان  نیز هر فلش با فاصله یک هفته ای تا ده روز خواهید داشت.

قبل از شروع برداشت

وسایل مورد نیاز برای برداشت را آماده کنید از جمله: چهار پایه، سطل یا سبد پلاستیکی، چاقو و قلمو، و . . . و

با الکل 10 درصد یا کلر در آب ضد عفونی کنید.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی


ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی


ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

درصورت رعابت دما و حفظ رطوبت کمپوست، روز 4 الی 5 بعد از عملیات رافلینگ، مجددا میسلیوم ها حدود 80 تا 90 درصد سطح کمپوست را می پوشاند.

در این زمان باید با تحریک میسلیوم ها، آن ها را تبدیل به محصول کرد. استفاده از شوک سرمایی باعث می شود تا میسلیوم به آن واکنش داده و فشرده و جمع می شود . کم کم ضخیم تر و سفید تر شده و اندام های باردهی را تشکیل خواهند داد.

زمان رسیدن به شوک دهی، سفره های یکبار مصرف را از روی بستر برمی داریم. تا قبل از شوک دهی نیازی به ورود اکسیژن و هوای تازه نبود اما از زمان شوک دهی تا پایان برداشت محصول نیاز به هوای تازه به دلیل نیاز قارچ به اکسیژن و خروج دی اکسید کربن حاصل از تنفس قارچ در سالن خواهیم داشت.

هوادهی مناسب در زمان شوک دهی و خروج دی اکسید کربن موجود در سالن، باعث تشکیل اندام های باردهی بیشتر در سالن خواهد شد.

بعد از برداشتن سفره یکبار مصرف و ورود هوای تازه به سالن، باید درجه حرارت سالن و در نتیجه درجه حرارت کمپوست را به مرور زمان و آهسته آهسته پائین آورد.

 طی 3 روز دمای سالن را انقدر پائین بیاورید که دمای محیط به 14 تا 15 و دمای کمپوست به حدود 16 تا 17 درجه برسد.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

تا 6 الی 7 روز بعد خاکدهی، سالن نیاز به کنترل دما و رطوبت دارد. در طول این مدت بعد از خاک دهی میسلیوم ها رشد کرده و به سطح خاک می رسند. ممکن است میسلیوم ها بصورت پراکنده در سطح خاک رشد کرده باشند و اگر آنها را به همین حالت رها کنیم در زمان خاکدهی، قارچ ها بصورت یکنواخت رشد نخواهند کرد. و بعبارتی در قسمتی از بستر قارج ها بصورت توده ای و به هم فشرده و در قسمتی دیگر اصلا قارچ وجود نداشته باشد

که نگهداری قارچ های توده ای بسیار کار مشکلی ست. در این حالت قارچ ها نیاز به آبیاری و هوادهی بیشتری دارند و باید قارچ های کوچک را برای حفظ قارچ های بزرگتر حذف نمود تا اکسیژن محیط در اختیار سایر قارچ ها باشد در غیراینصورت آن ها تبدیل به قارچ های بی کیفیت می شوند.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 14 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

قبل از خاک باید عملیات تسطیح و تخته کوبی را انجام دهید، به این ترتیب که در روز دوازدهم پلاستیک روی کمپوست ها را بریده و اقدام به تخته کوبی و تسطیح و سپس خاک دهی می نمایند.

 خاک مورد نیاز در زمان خرید کمپوست و در بسته بندی کیسه ای و به صورت کاملا پاستوریزه و استریل شده، به شما تحویل داده میشود. این خاک سبک بوده ؛ به گونه ای که می تواند رطوبت را در خود نگاه دارد.

در خاک دهی به روش مرطوب حداقل یکروز قبل از خاک دهی و پهن کردن آن روی کمپوست ها باید آنرا ضد عفونی کرد، برای ضدعفونی باید مقداری محلول کاربندازیم (قارچ کش)+ سم بنومیل(ضد کرم) و آب تهیه نمائید (100گرم در 100 لیتر) و به آن اضافه کنید.

برای ضد عفونی هم می توان مقداری مشخص در نظر گرفت و داخل هر بسته از خاک ریخت و هم می توان کلیه خاک ها را درون یک حوضچه خالی کرد و محلول ضد عفونی را به ان اضافه و روی آنرا با پلاستیک پوشاند

ولی در روش دیگر که به خاک دهی خشک تیز معروف است، ابتدا کیسه ها را باز کرده، چوب و سنگ و هر گونه مواد اضافی به غیر از خاک را از آن جدا کرده و خاک را با همان رطوبت و به ضخامت 3 تا 4 سانتی متر روی کمپوست بریزید. دقت کنید که هیچ گونه فشاری به خاک وارد نکنید.

پس از اتمام کار خاک را با محلول گقته شده (100گرم در 100 لیتر) آبیاری کنید و روی بستر را با روزنامه یا سفره یک بار مصرف بپوشانید.


درصورت رعایت شرایط محیطی مناسب سالن، کمپوست پس از 12 الی 14 روز آماده خاک دهی می باشد که در این زمان کمپوست به رنگ قهوه ای و طلایی براق در خواهد آمد و میسلیوم ها روی کمپوست رشد کرده اند.

اگر شرایط سالن شما مناسب نبود به عنوان مثال دما پائین تر از حد مورد نیاز بود و چون دمای پائین باعث کندی رشد میسلیوم ها می شود خاک دهی را چند روز به تاخیر بیندازید.

توجه داشته باشید که تاخیر زیاد در خاک دهی باعث از دست رفتن زمان کشت و قدرت کمپوست خواهد شد و سعی کنید حداکثر تا روز 15 از ورود کمپوست، خاک دهی نمائید.



ادامه مطلب


نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 7 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی
دوستان گرامی امیدورارم که مطالبی ارسالی، مورد پسند شما قرار گرفته باشد با ما همراه باشید تا مراحل بعدی کار.



نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

گام اول

آماده سازی سالن:

برای تامین و ایجاد شرایط محیطی مناسب برای پرورش قارچ، شما مستلزم استفاده از تجهیزاتی هستید که این امکان و قابلیت را برایتان به ارمغان بیاورد.

این تجهیزات عبارتند از :

قفسه بندی:

در سالن های صنعتی و نیمه صنعتی استفاده از قفسه بندی، که برای قرار دادن کمپوست روی آن می باشد  امری حتمی ست که علاوه بر استفاده بهینه از سطح و فضا؛ بعنوان بهترین روش بهداشتی در پرورش قارچ نیز می باشد.

درقفسه بندی از اتصال لوله های داربست بهم و یا جوشکاری قوطی های فلزی استفاده می شود.

بطور معمول قفسه ها بصورت چهار طبقه ای که فاصله هر طبقه با هم حدود 60 تا 70 سانتی متر است، می باشد

کولر آبی:

برای سرد کردن سالن، هوا دهی و شوک دهی مورد نیاز است که سایز آن بسته به مساحت سالن متفاوت می باشد.

کولر باید در بیرون از سالن نصب شود تا علاوه بر بازدهی بیشتر، هوای تازه را نیز به سالن هدایت نماید.

باد کولر نباید بطور مستقیم بر روی کمپوست ها برخورد کند زیرا باعث خشکی کمپوست و کلاهک قارچ می شود.

باد کولر را باید بوسیله کانالهای پلاستیکی به کف سالن هدایت کرد.

کولر گازی: برای پایین اوردن دمای سالن، در فصول گرم سال وجود این دستگاه الزامیست.

مه پاش یا رطوبت ساز:

وسیله ایست که آب را پودر در آورده و رطوبت مورد نیاز سالن را بصورت مه تامین می کند.

این دستگاه باید در محلی نصب شود که قطرات پودر شده آب مستقیما بروی کمپوست نریزد

بهتر است رطوبت ساز در بیرون از سالن نصب شود تا علاوه بر تامین رطوبت، هوای تازه را به سالن هدایت

هیتر، بخاری و یا هر نوع وسیله گرمایشی

برای کنترل دما در زمستان از بخاری و تجهیزات گرمایشی استفاده می شود.

استفاده از بخاری برای سالن های صنعتی توصیه نمی شود زیرا موجب کاهش اکسیژن و افزایش دی اکسد کربن می شود.

سالن قارچ شدیدا نسبت به کاهش اکسیژن و رطوبت حساس است.

هیتر ها که اکثرا بیرون از سالن کشت نصب می شوند برای این کار مناسب است زیرا علاوه بر گرما، اکسیژن نیز وارد سالن می کنند.

 دمپر و یا دریچه های خروج هوا

وسیله ایست با قابلیت عبور یکطرفه جریان هوا

صرفا برای خارج شدن هوای سالن بوده و از برگشت باد و جریانات خارجی جلوگیری می کند و قالبا در قسمت انتهای سالن و با ارتقاع نیم متر از کف نصب می شود.

 سیرکوله

بجهت چرخش هوا و جریان همرفتی در سالن  مورد استفاده قرار می گیرد.

دما سنج های میله ای

از این دما سنج برای اندازه گیری دمای داخل کمپوست استفاده می شود.

ماکزیمم مینیمم

این دما سنج دمای لحظه ب لحظه سالن و همچنین حداقل و حداکثر دمای محیط کشت را نیز نشان می دهد.

آبپاش یا سم پاش دستی

وسایلی که برای آبیاری و سم پاشی های سبک و دستی استفاده می شود.

الکتروپمپ ، شیلنگ آب و سر دوش حمام برای آبیاری

برای آبیاری مناسب کمپوست و شستشوی سالن بسیار ضرورت دارند.

 سموم و مواد ضد عفونی کننده

ضد عفونی کردن سالن برای پیشگیری از آفات و بیماری ها امر بسیار ضروری می باشد.

سموم و مواد ضد عفونی کننده بسیاری وجود دارد که باختصار چند تا را نام می بریم:

فرمالین، پرمنگنات، فرمالکس(برای ضد عفونی سالن)

کلر ( برای ضد عفونی لوازم و آبیاری)

کاربندازیم یا بنومیل (هر دو قارچ کش هستند و برای پیشگیری از آفات استفاده می شود).

چهار پایه، سطل یا سبد پلاستیکی، چاقو و قلمو، دستکش یک بار مصرف

از جمله وسایل متفرقه ایست که می توان با استفاده از آنها سرعت عملیات برداشت را بالا برد.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 7 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

ضد عفونی سالن پرورش قارچ

سه روز قبل از ورود کمپوست به سالن می بایست؛ سالن را کاملا شسته و تمیز کرده و با سموم مربوطه ضد عفونی کرد. اگر ضد عفونی به خوبی انجام نشود، ممکن است آلودگی دوره قبل به دوره جدید انتقال پیدا کند.

مواد سمی زیادی برای ترکیب و ضد عفونی کردن سالن وجود دارد به طور مثال:

ترکیب درصدی فرمالین با اب

استفاده از مخلوط مایع و جامد فرمالکس

استفاده از ترکیب درصدی از فرمالین و پرمنگنات

استفاده از نانوسیل

پرسیدین

بخار آب و . . .

که ما به شرح استفاده از ترکیب فرمالین و پرمنگنات می پردازیم:

از ترکیب 10 گرم پرمنگنات و 20 سی سی فرمالین 40 % در هر متر مکعب از فضای سالن استفاده کنید. به گونه ای که ابتدا پرمنگنات را داخل یک ظرف فلزی ریخته و سپس فرمالین را به ان اضافه کرده، کمی آنرا هم می زنیم و بلا فاصله از سالن خارج می شویم.

حوضچه ضد عفونی:

برای جلوگیری از انتقال آلودگی به داخل سالن، قبل از ورود به سالن حوضچه هایی را ایجاد میکنند تا کف کفشهای افرادی که وارد سالن می شوند تمیز گردد. محتوای داخل حوضچه می تواند مخلوط آب و درصد کمی فرمالین یا آهک باشد.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 7 اسفند 1394 :: نویسنده : آمنه واعظی

تسطیح کمپوست و تخته کوبی

کوبیدن و تحت فشار قرار دادن کمپوست برای بدست آمدن سطح صاف روی کمپوست، در اصطلاح تخته کوبی گفته می شود.

این کار معمولا با وسیله ای که دارای یک سطح صاف باشد صورت می گیرد به عنوان مثال می توانید از ماله پلاستیکی بنایی برای تخته کوبی استفاده نمایید. سطح صاف و یکنواخت بودن سطح کمپوست در زمان خاک دهی از اهمیت زیادی برخوردار است. در سطح صاف خاک با ضخامت یکسان روی کمپوست را می پوشاند که این عمل در حفظ رطوبت و رشد یکنواخت قارچ ها بسیار مؤثر خواهد بود.

ولی در زمان خاک دهی یک سطح ناهموار قسمت هایی که گود تر هستند خاک بیشتر و قسمت هایی که بلندترند خاک کمتری را در بر می گیرد.

این گونه پوشش تعادل رطوبتی نخواهد داشت و قسمت های گود تر رطوبت بیشتری و قسمت های بلندتر نیز رطوبت کمتری را در زمان آبیاری دریافت خواهد کرد.

عدم وجود تعادل در ضخامت خاک در زمان رشد قارچ ها تاثیر منفی خواهد داشت.

به طور کل تخته کوبی و تسطیح کمپوست را جهت تسهیل در زمان خاک دهی طی دو مرحله انجام دهید.

تخته کوبی اولیه را زمان ورود کمپوست و در روز اول انجام دهید به این صورت که کمپوست ها را روی قفسه و بدون فاصله از یکدیگر بچینید و بدون باز کردن بلوک ها توسط دست یا سطح انها را صاف نمائید. این کار به دلیل اینکه هنوز کمپوست فشرده نشده به راحتی صورت می گیرد ولی شما با این کار بازهم سطح صاف و مناسبی نخواهید داشت اما، در زمان خاک دهی که کمپوست به هم فشرده شده شما سطح نسبتا صافی خواهید داشت و در آن زمان قسمت های پست و بلند را به راحتی می توانید مسطح کنید.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


( کل صفحات : 2 )    1   2   
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :